Din handlekurv er tom.
Fru Johnsens taraxacumchi

Denne oppskriften er som navnet gjenspeiler, en kombinasjon av det latinske navnet for løvetann Taraxacum og Kimchi, inspirert av en koreansk rett som består fermenterte grønnsaker.
Ingredienser:
3-4 liter unge løvetannblader, knopper og blomster
4ss salt
En gjeng med reddik
3 stk gulerot
3 stk vårløk eller tilsvarende mengde ramsløk
Krydderblanding:
3 ss Gochujang chillipuré, kan kjøpes på importbutikk
1 ss Gochugaru chillipulver, kan erstattes av 1 ss med egen krydderblanding: 1 ss chillipulver, 2 ss søt paprikapulver, 0,5 ss røkt paprikapulver og 2 ss kvernede chilliflak
1,5 dl riseddik
0,5 dl vann
2 ss fiskesaus
2 ss brunt sukker
0,5 stk revet løk
6 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
Fremgangsmåte:
Vask og rens løvetann. Legg i en bolle og gni salt godt inn i bladene slik at det blander seg godt. Dette kan gjerne stå i minst 3 timer eller over natten i kjøleskap under press for å avgi væske.
Skyll løvetann godt i vann og tørk dem av med en salatslynge eller kjøkkenhåndkle.
Kutt reddik og gulerot i strimler og finsnitt vårløk.
Lag krydderblandingen og gni denne godt inn sammen med grønnsakene.
Fyll kimchien på et sterilisert glass og press grønnsakene godt ned slik at de holder seg under væsken. Nå skal glasset få stå cirka 5-7 dager på kjøkkenbenken for å fermentere.
Rist gjerne på glasset hver dag for å fordele syrligheten raskere i glasset, da unngår du at uønskede bakterier oppstår. Det kan også være lurt å slippe ut litt luft de siste dagene slik at du unngår at det bygger seg opp trykk i glasset. Pass hele tiden på at grønnsakene er dekket av væske. Oppbevares så i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar