Kurs

Vi tilbyr flere typer kurs

Kurskalenderen oppdateres forløpende

Har du lyst å lære om spiselige ville vekster i ditt nærmiljø sammen med dine venner, familie eller kolleger?

Vi tilbyr temabaserte gruppeturer som mat i fjæra, grøftekanten, skog, fjell, og bruksnytte med sopp og nyttevekster. Turen kan ha fokus på teori i felt, matlagning i felt eller en kombinasjon av disse.

Ta kontakt så skreddersyr vi en kurs tilpasset deres ønsker!

Ønsker du privat kurs?

Matsopp på vinteren

Bli med på tur hvis du ønsker å lære hvordan man finner matsopper på vinteren!

Formålet med turen er å lære kjennetegn, voksested og bærekraftig sanking av Judasøre, og kanskje vi også kommer over andre spiselige sopper og planter på veien?

Ta gjerne med kurv, en kniv, noe du kan skrive notater på og klær etter vær.

Sanketur

Med fokus på spiselige, ville vekster

Denne turen passer for deg som ønsker å bli kjent med plantenes kjennetegn i trygge rammer.

Vi tar for oss spiselige vekster som vi finner langs vår vei, observerer vekstplass, plantenes oppbygning, bruksområder og lærer bærekraftig sanking.

Ta gjerne med kurv, en kniv, noe du kan skrive notater på og klær etter vær.

Tang og Tare

Har du lyst å lære mer om hva som er spiselig i fjæra?

Denne turen har fokus på grisetangdokke, eller havets trøffel som den også populært er kalt, og vi vil også utforske andre spiselige arter vi kommer over på vår vei. Formålet med turen er å lære deg om tang, tare og andre delikatesser i fjæra, samt hvordan disse sankes på en trygg og bærekraftig måte.

Det vil bli servert smaksprøver og kanskje noen av dere også tørr å teste ut strandsnegl på menyen?

Ta gjerne med kurv, saks, noe du kan skrive notater på, klær som tåler å bli våte, støvler og pigger.

Beskjæring av frukttrær

Lær å beskjære frukttrær og busker med Herr Johnsen

Herr Johnsen gjentar sitt populære beskjæringskurs hver vår!

Med fagbrev og 17 års erfaring som anleggsgartner ønsker han å dele en enkel nøkkel til hvordan du kan mestre beskjæring på egenhånd!

På kurset beskjæres frukttrær og vi tar for oss hovedprinsippene i hvordan man beskjærer trær og busker. Du kan ta med din egen sag som du skal bruke til beskjæringen. Herr Johnsen har med noe utstyr, men det er best med en sag som en kan bruke videre etter kurset og blir kjent med som sitt eget verktøy.

Kurset varer cirka to timer, husk varme klær.

Bruksnytte

Kurs som omfatter å lage papir med sopp, biokull/tegnekull, lage tråd og flett med fiberplanter, naturlig såpe og mye mer!