Din handlekurv er tom.
Denne oppskriften er som navnet gjenspeiler, en kombinasjon av det latinske navnet for løvetann Taraxacum og Kimchi, inspirert av en koreansk rett som består fermenterte grønnsaker.
Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger på traktkantarellsuppen Herr Johnsen lager til besøkende på marked at vi ønsker å dele denne veldig enkle oppskriften med dere her.
Har du vært så heldig å komme over store mengder matsopp og har lyst å prøve ut en spennende måte å utforske soppenes smaker på? Da er det genialt å lage soppsoya!
I november 2020 deltok jeg på et spikkekurs og det ga mersmak! Ikke bare kan vi bruke sevje og blader av bjørk, men selve treverket har jo en fantastisk nytteverdi i seg selv.
Når plussgradene begynner å snike seg inn på gradestokken, og man begynner å bli litt våryr, så rister man fort av seg vinterdvalen med et glass leskede bjørkesevje.
Mange sankere kjenner nesten en sorgfølelse når vinteren kommer og setter sine kurver på hyllen for sesongen, men det finnes faktisk en del vekster som man kan jakte på!
Bjørkesevje Blågråøsterssopp Bruksnytte Craterellustubaeformis Einebær Fermentert Fremmedart Frost Grisetang Grisetangdokke Grisetangkrydder Grisetangolje Hjemmelaget Judasøre Kimchi Løvetann Marked Nype Nypefrukt Nypepuré Nypesirup Oppskrift Remtang Rogaland Rose Rynkerose Sanking Sevje Sirup Sisselrot Sopp Soppsuppe Steinnype Suppe Svaberg Tang Taraxacum Taraxacumchi Tare Tennbriketter Traktkantarell Traktkantarellsuppe Tranebær Vintersopp Østerssopp