Din handlekurv er tom.
Herr Johnsens traktkantarellsuppe

Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger på traktkantarellsuppen Herr Johnsen lager til besøkende på marked at vi ønsker å dele denne veldig enkle oppskriften med dere her.
Du trenger:
- En pose traktkantarell (20g)
- En løk
- En gulerot
- 0,7 L vann
- 0,3 L melk (eller ønsket alternativ)
- Meierismør eller olje til steking
- Salt og pepper etter smak
Bløtlegg traktkantarellene i vannet i omtrent 10 minutter. I mellomtiden hakker du opp løken og steker denne i smør/olje i en gryte. Press vannet ut av traktkantarellene og stek med løken noen minutter, ta vare på vannet soppen har ligget i. Hell soppvannet i gryten og la dette få koke seg litt inn. Kjør suppen med en stavmikser til ønsket konsistens. Hell melk i suppen og la det småkoke i 5 minutters tid. Smaksett med salt og pepper. Så enkelt kan det gjøres for å få en skikkelig god suppe med soppens smak i fokus!
Vi skal ikke påstå at suppen SER særlig appetittlig ut, gjørmevann er vel nærmeste referanse vi fikk foreslått etter runden med stavmikseren 😉 MEN både lukten og ikke minst smaken veier opp for den visuelle opplevelsen. Du kan selvsagt frekke den til med hvitløk, chilli, brennesle (alternativt spinat) og andre kjekke ting for å variere smakskombinasjon og farge. Ristede brødterninger og litt opphakket grønt er heller ikke feil. Men av og til er faktisk det enkleste også det beste.
Vi håper det smaker like godt hjemme hos deg som det gjorde når du var på marked med oss!

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å kjøpe en pose traktkantarell for å prøve denne suppen selv.
Legg igjen en kommentar